Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ژئوپولوتیک مرکز مطالعات راهبردی گفت: رزمایش مشترک جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه، امریکا را مجبور به تغییر رفتار خواهد کرد و دنیای امروز دیگر دنیای ابر قدرتی آمریکا نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد حسن نامی، رئیس گروه ژئوپلتیک مرکز مطالعات راهبردی در گفتگو با دانشجو پیرامون رزمایش متشرک ایران و چین و روسیه بیان کرد: دنیا در حال حاضر در حال عبور از یک گزار ژئوپلیتیکی است و رفته رفته با تحول ژئوپلتیکی، جهان شاهد یک نظم نوین ژئوپلتیکی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این که این مانور مشترک ایران، چین و روسیه چه تغییری در استراتژی‌های جهان خواهد داشت، تنها نمیتوان به آن به عنوام یک مانور نظامی نگاه کرد. بلکه در پی این مانور، در منطقه اقیانوس هند که اهمیت ژئو استراتژی آن تقریبا برای بسیاری از ژئوپلسیسین‌های جهان واضح و آشکار است. به ویژه اینکه این منطقه به یکی از مه‌ترین مناطق ژئوپلتیکی جهان یعنی منطقه خلیج فارس متصل است.


وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: منطقه ژئوپلیتیکی خلیج فارس که سال‌هاست موجب برتری قدرت‌های جهان به ویژه از اواخر نیمه دوم قرن بیستم است. زمانی که بوش پسر می‌خواست از خلیج فارس عقب نشینی کند، بلافاصله برژینسکی و کسینجر به او اخطار دادند و گفتند هر قدرتی که از خلیج فارس عقب نشینی کند، دیگر قدرت برتر جهانی نخواهد بود.


مانور جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه، امریکا را مجبور به تغییر رفتار خواهد کرد
نامی در ادامه گفت: انجام این مانور مشترک، نتیجه عملکرد امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و محور مقاومت است که امریکا مجبور به فرار از افغانستان شد و به دنبال آن از عراق و سوریه و به زودی از محور مقاومت عقب نشینی خواهد کرد و این یعنی نقطه‌ی شروع سقوط هژمونی ابرقدرتی امریکا است. رزمایش مشترک جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه، امریکا را مجبور به تغییر رفتار خواهد کرد و دنیای امروز دیگر دنیای ابر قدرتی آمریکا نخواهد بود. مواضع خیلی از کشور‌ها نشان می‌دهد که این ابر قدرتی رو به سقوط است. از یک سو ما شاه هستیم که اتحادیه اروپا از ایجاد اجماع و تامین نیاز‌ها ناتوان شده است و از سوی دیگر آمریکا برای مقابله با چین، اروپا را رها کرده و به سمت اقیانوس آرام رفته است.


رئیس گروه ژئوپلتیک مرکز مطالعات راهبردی در ادامه اظهار کرد:، اما در مقابل، ایران، روسیه و چین روز به روز مواضع خود را به یکدیگر نزدیک می‌کنند. با توجه به تعلقات جهانی و منطقه‌ای که نسبت به یکدیگرد دارند، به یکدیگر نزدیک‌تر می‌شوند. در حقیقت می‌توان گفت که دوران ماجراجویی‌های هر روزه آمریکا به پایان رسیده و میدان مانور امریکا و متحدین اروپایی آن هرروز کوچک‌تر می‌شود و آمریکا رفته رفته به یک انزوای ژئوپلتیکی پیش می‌رود. جهان در نتیجه‌ی این مانور، شاهد پایان جهان تک قطبی و رفتن جهان به سوی یک منظومه چندقدرتی است.


وی تأکید کرد: در چین طی پنجاه سال گذشته شاهد آن نبودیم که دارای یک خوی استکباری یا استعماری یا خوی جهان‌گشایی داشته باشد. این در حالی است که در آمریکایی‌ها و در برخی کشور‌های اروپایی شاهد آن بوده‌ایم. روسیه نیز آن شوروی سابق نیست. روسیه تغییراتی داده است و دوست دارد در فضای صلح زندگی کند. البته یک استراتژی دارد که آن را در مجلس خود نیز تصویب کرده که می‌گوید امنیت من در گرو امنیت مرز‌های شوروی سابق است. چرا که ناتو تصمیم گرفته است به این منطقه وارد شود و این خط قرمز روسیه است. ناتو تمام تلاش خود را می‌کند که سیطره خود را به شرق گسترش دهد و این امنیت روسیه و بسیاری از کشور‌ها را تهدید می‌کند. کشور‌هایی که در این مانور شرکت کردند، مخالف این توسعه به شرق آسیا هستند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


استکبار جهانی دوست ندارد که این سه کشور روسیه و چین و ایران یه یکدیگر نزدیک شوند
امیرنامی در ادامه صحبت‌های خود گفت: استکبار جهانی دوست ندارد که این سه کشور روسیه و چین و ایران یه یکدیگر نزدیک شوند. البته تنها این سه کشور نیستند. ممکن است هند نیز درآینده نزدیک به آن‌ها اضافه شود. ولی بوق رسانه‌ای استکبار در تلاش است در ذهن مردم منطقه این را تداعی کند که رفتن ایران به سمت شرق، خوب نیست و بهتر است که به سمت آمریکا برود. اما ما باید به آن‌ها بگوییم که در چند سال اخیر این نه روسیه و نه چین، با ما دشمنی نداشته‌اند و آمریکا داشته است. شهید سلیمانی را آنان شهید کردند و بیشترین پایگاه‌های نظامی اطراف ما را آمریکایی‌ها داشته‌اند و باید آنان را ترک کنند. در مقابل مثلا چینی‌ها روابط خوبی با ما داشته‌اند و در حقیقت یک نگاه متقابل در روابط سیاسی و دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند و خواهان صلح در جهان و منطقه هستند. همچنین در مقابل می‌بینیم که صهیونیست‌ها در منطقه خاورمیانه یا غرب آسیا برنامه دارند. تمام تلاش آن‌ها این است که با همکاری آمریکا، واحد‌های جغرافیایی خاورمیانه را به ویژه کشور ما را به واحد‌های کوچکتری تبدیل کنند تا دیگر کسی نباشد که در مقابل این زور و خوی استکباری آنان بایستد که البته نتوانستند این کار را بکنند. ملت ما و ملت‌های منطقه در نظر داشته باشند که ایران خواهان صلح در منطقه است، و به دنبال برادری با کشور‌های اطراف خود است. روسیه هم یکی از کشور‌های همسایه ما و چین نیز یک کشور مجاور ما است.


رئیس گروه ژئوپلتیک مرکز مطالعات راهبردی تصریح کرد: ایران با پانزده کشور همسایه و با بیست و شش کشور مجاور است و طبیعی است که ما باید با کشور‌های همسایه در مرحله اول و با کشور‌های مجارو در مرحله دوم همکاری کنیم. سیاسیت جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر روی دور صحیح قرار گرفته و باید تقویت نیز بشود و موجب خروج هر چه سریع‌تر استکبار جهانی از منطقه بشود. جمهوری اسلامی ایران در تولید علم در سه دهه گذشته، به خصوص در حوزه تسلیحات دفاعی، موفق بوده است و از طرف دیگر رشد تولید علم ما در بین چند کشور اول دنیا می‌باشد.


وی در پایان صحبت‌های خود بیان کرد: روسیه را نیز می‌یبنیم که به لحاظ قدرت نظامی از امریکایی‌ها خیلی جلوتر رفته‌اند و دیدیم که چگونه یک پوشش لیزری در کنار یکی از ناو‌های آمریکایی انجام دادند و آ‌نها نتوانستند هیچ حرکتی در مقابل آن‌ها انجام بدهند. یعنی این سه کشور ایران و روسیه و چین یک مجموعه‌ای از نیازمندی‌های جهانی را توانسته‌اند تأمین کنند که این می‌تواند به یک قدرت جهانی ختم شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رزمایش مشترک چین روسیه آمریکا منطقه اقیانوس هند مرکز مطالعات راهبردی جمهوری اسلامی ایران یکدیگر نزدیک چین و روسیه روسیه و چین سه کشور داشته اند خلیج فارس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت

خبرگزاری کیودو به نقل از یک منبع ناشناس پنتاگون گفت که ایالات متحده و ژاپن به طور مشترک بیش از ۳ میلیارد دلار برای توسعه نوع جدیدی از موشک با قابلیت رهگیری تسلیحات مافوق صوت اختصاص خواهند داد. پیش بینی می‌شود این پروژه رهگیر تا دهه ۲۰۳۰ تکمیل شود. انتظار می‌رود ژاپن یک میلیارد دلار برای این منظور اختصاص دهد.

طبق گزارش ها، این برنامه در آگوست ۲۰۲۳ مورد توافق جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قرار گرفت. موشک جدید برای سرنگونی موشک‌های مافوق صوت ورودی در طی آسیب پذیرترین مرحله پروازشان، قبل از ورود مجدد به جو از فضا، طراحی خواهد شد.

پنتاگون قبلاً گفته بود که کشتی‌های ژاپن در آینده به زودی مجهز به سیستم Aegis خواهد شد. Aegis یک سامانه آمریکایی است که برای دفاع در برابر موشک‌های بالستیک کوتاه و میان برد طراحی شده است.

پروژه رهگیر در حالی با ژاپن آغاز می‌شود که ایالات متحده در توسعه سلاح‌های مافوق صوت از روسیه و چین عقب مانده است، که شامل وسایل نقلیه و موشک‌هایی می‌شود که سریعتر از ۵ ماخ یا پنج برابر سرعت صوت حرکت می‌کنند.

نیکی ریویو سال گذشته گزارش داد ژاپن با هدف مقابله با تهدیدات احتمالی چین، روسیه و کره شمالی در حال برنامه ریزی برای تولید موشک جدیدی است که قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک و سایر تسلیحات مافوق صوت خواهد بود و تولید آزمایشی آن در سال ۲۰۲۳ آغاز شد و تا سال ۲۰۲۷ به ناوگان هوایی ژاپن وارد خواهد شد.

ژاپن همچنین سال گذشته میلادی ۴۰۰ موشک کروز آمریکایی تاماهاک خریداری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟